Zagreba Lajfhaki

Cheesecake s okusom gin tonica | zarpanews.gr

Savršen slatkiš samo za odrasle

Materijali

250 gr. digestivni keksi

100 gr. maslac, otopljen

600 gr. kremasti sir

100 gr. šećer u prahu

Korica i sok 1 limete, plus dodatna korica za posluživanje

50 ml džina

280 ml vrhnja

250 ml tonika

2 žlice šećera u prahu

Sok od pola limuna

Tanke kriške limuna

Provedba

Premažite maslacem kalup za torte promjera 23 cm. Stavite kolačiće u plastičnu vrećicu za hranu i zdrobite ih valjkom za tijesto ili kuhačom. Prebacite ih u zdjelu i prelijte otopljenim maslacem. Dobro izmiješajte dok se sve mrvice potpuno ne prekriju. Izlijte ih u pripremljeni lim i čvrsto utisnite u podlogu da napravite ravnomjeran sloj. Stavite u hladnjak na 1 sat da se dobro stegne.

Za nadjev stavite krem ​​sir, šećer u prahu i koricu limete u zdjelu i miješajte ručnim mikserom dok ne postane glatko. Ulijte gin i vrhnje i nastavite tući dok smjesa ne postane gusta i glatka. Izlijte na podlogu od keksa i dobro rasporedite po cijeloj površini. Ostavite da se stegne u hladnjaku preko noći.

Ulijte tonik u lonac, dodajte šećer u prahu i limunov sok i pustite da zavrije na jakoj vatri. Nakon što se pretvori u sirup (oko 3-4 minute na jakoj vatri), malo ohladite, dodajte sok limete i kriške limuna i prelijte tortu od sira.

Ostavite da se ohladi prije posluživanja.

zvijer vijesti.gr

Exit mobile version