Zagreba Lajfhaki

Chicken Pane korak po korak u 30 minuta

Pohanu piletinu vole i stari i mladi, a za uživanje na našem stolu potrebno je svega 30 minuta.

Tajni i bitni materijali

Zapravo, ovo jelo je vrlo jednostavno za pripremu, jer su za pohanje piletine potrebna samo 3 sastojka. Brašno, jaje i krušne mrvice ili kruh sastojci su koji stvaraju ukusnu hrskavu koricu na pilećim zalogajima ili pilećim fileima.

Tajni apsolutnog uspjeha ovog jela je malo i jednostavno, a mogućnosti pohanja variraju ovisno o rezultatu koji želimo postići u teksturi korice. Želite li pobliže saznati koje su sve tajne, ali i različiti načini pohanja, možete pročitati što je “savršen pohan za piletinu” gdje dajemo sve savjete do detalja.

U nastavku vam predstavljamo omiljeni recept za pohanu piletinu s parmezanom na tavi ili u pećnici za zdraviju varijantu, a ujedno vam detaljno donosimo sve korake procesa koji jamče uspješan rezultat.

Pohana piletina u tavi i pećnici

30 minuta + 30′ čekanja | Lako

Materijali

2 komada filea od pilećih prsa

3 pinte. ustajale krušne mrvice ili dvopek

1½ sp. Parmezan, sitno naribani

2-3 prstohvata muškatnog oraščića

2 prstohvata slatke paprike

2 prstohvata češnjaka u prahu

1½ sp. brašno

4 jaja, lagano tučena

sol, crni papar

Postupak

Pileće filee narežite na tanke ploške i nabijte ih između dva komada papira dok ne postanu tanki. Mrvice pomiješajte sa sirom, začinima te solju i paprom. U tri različite zdjelice stavite brašno, jaja i smjesu s prezlama ili krušnim mrvicama.

Svaki komad piletine prvo umočite u brašno – otresite višak – zatim u jaje i na kraju u krušne mrvice, lagano protresite. Pohane filete ostaviti na papiru za pečenje 30′ u hladnjaku da se pohanje stabilizira.

Zagrijte malo ulja u tavi koja se ne lijepi na srednje jakoj vatri i pecite filete 2-3′ sa svake strane, dok se iznutra dobro ne ispeku. Vaditi ih šupljikavom žlicom na upijajući papir.

Alternativno, pohane filete pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C na zraku. Slažemo ih na lim ili pliću tepsiju, obloženu papirom za pečenje, i pečemo 15′ s obje strane.

časopis za masline.gr

Exit mobile version