Čokoladna jezgra s okusom naranče

A opet ovu impresivnu čokoladnu cjepanicu nije nimalo teško napraviti i lijepo će zaokružiti obrok, pogotovo kad se bliže blagdani.

Steliosa Parliarosa

Spremno za 30′

Materijali

Porcije: 15

Za bazu

4 bjelanjka

4 žumanjka

100 gr. granulirani šećer

1 naranča, korica

50 gr. brašno za sve namjene

50 gr. kukuruzno brašno

100-150 ml likera od naranče

Za čokoladnu kremu

250 ml svježeg mlijeka

1 naranča, korica

500 gr. kuvertura 55% kakaa, u sitnim komadićima

500 gr. vrhnje 35%-36% masti, umućeno u teksturu jogurta

Postupak

Baza: Mikserom na srednjoj brzini istucite bjelanjke sa šećerom u čvrsti snijeg. Prekinite tučenje, dodajte koricu i malo umućene žumanjke, miješajući marisom. Dodajte prosijano brašno i kukuruzno brašno.

Razmažite na silikonsku podlogu ili neprianjajući papir veličine lima i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C 10-12 minuta. Po potrebi pecite još malo. Pustimo da se ohladi.

Čokoladna krema: Mlijeko i koricu stavimo u lonac i stavimo na vatru. Kad prokuha, maknite s vatre, pustite da se ohladi, podgrijte i procijedite nad zdjelom s izmrvljenom kuverturom. Dobro homogenizirati i dodati umućeno slatko vrhnje. Lagano promiješajte. Ostavite u hladnjaku najmanje 1 sat da se krema stegne.

Uklapanje: Podlogu poprskati likerom i rasporediti polovinu kreme. Zarolajte i stavite na tanjur. Ostatak kreme staviti u kornet i pokriti cijelu površinu slastice. Po želji ukrasite višnjama maraskinom uzduž debla.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki