Jednostavna čokoladna pita sa sirupom u loncu od Argyro Barbarigou! Čokoladna torta sa sirupom fantastična. Pravi se u loncu bez miksera!
Ovi vrlo jednostavni slatkiši, sa sastojcima koje svi imamo kod kuće. Malo košta, napravi se za pet minuta i odmah se pojede!
od Argyrosa Barbarigoua
Spremno za 25′
Sastojci za 8 porcija
250 gr. maslac
2 sp. šećer
1 sp. kipuće vode
3/4 sp. kakao u prahu
1/4 sp. konjak
1 vanilija
1 1/2 sp. samodizajuće brašno od
5 jaja
2 prstohvata soli
Provedba
Prvo otopite maslac u loncu na laganoj vatri.
Dodajte šećer i miksajte dok se šećer ne rastopi u maslacu.
Dodajte kakao i promiješajte.
Dodajte 1 fl. kipuće vode.
Smjesu dobro promiješajte.
Dodajte konjak.
Držite 1 fl. pune čokoladne tekućine za kraj.
Stavite 5 jaja u zdjelu.
Istucite ih žicom.
Dodajte vaniliju.
Miješajući žicom u tekućinu u loncu dodajte razmućena jaja.
Na kraju dodajte brašno uz stalno miješanje.
Četvrtastu posudu za pečenje premažite maslacem i izlijte smjesu.
Pecite u dobro zagrijanoj pećnici na 180°C na zraku, na srednjoj temperaturi, 20′.
Čim ga izvadimo iz pećnice, izrežemo ga na komade i prelijemo sa 1 fl. tekuću čokoladu smo zadržali.
Poslužite s kuglicom sladoleda ili prelijte vrhnjem.
argiro.gr