Zagreba Lajfhaki

Čokoladna pita sa sirupom | zarpanews.gr

Jednostavna čokoladna pita sa sirupom u loncu od Argyro Barbarigou! Čokoladna torta sa sirupom fantastična. Pravi se u loncu bez miksera!

Ovi vrlo jednostavni slatkiši, sa sastojcima koje svi imamo kod kuće. Malo košta, napravi se za pet minuta i odmah se pojede!

od Argyrosa Barbarigoua

Spremno za 25′

Sastojci za 8 porcija

250 gr. maslac

2 sp. šećer

1 sp. kipuće vode

3/4 sp. kakao u prahu

1/4 sp. konjak

1 vanilija

1 1/2 sp. samodizajuće brašno od

5 jaja

2 prstohvata soli

Provedba

Prvo otopite maslac u loncu na laganoj vatri.

Dodajte šećer i miksajte dok se šećer ne rastopi u maslacu.

Dodajte kakao i promiješajte.

Dodajte 1 fl. kipuće vode.

Smjesu dobro promiješajte.

Dodajte konjak.

Držite 1 fl. pune čokoladne tekućine za kraj.

Stavite 5 jaja u zdjelu.

Istucite ih žicom.

Dodajte vaniliju.

Miješajući žicom u tekućinu u loncu dodajte razmućena jaja.

Na kraju dodajte brašno uz stalno miješanje.

Četvrtastu posudu za pečenje premažite maslacem i izlijte smjesu.

Pecite u dobro zagrijanoj pećnici na 180°C na zraku, na srednjoj temperaturi, 20′.

Čim ga izvadimo iz pećnice, izrežemo ga na komade i prelijemo sa 1 fl. tekuću čokoladu smo zadržali.

Poslužite s kuglicom sladoleda ili prelijte vrhnjem.

argiro.gr

Exit mobile version