Čokoladna torta je ukusna i osvježavajuća slastica, idealna za uživanje u prekrasnom okusu čokolade iu vrućim ljetnim mjesecima. Jedna je od onih slastica koje ne treba peći i u kojima možemo uživati na kraju večere s prijateljima. Priprema je vrlo jednostavna, a bazna krema se radi sa samo tri sastojka.
U kremu možemo dodati dodatne sastojke po želji, a možemo je začiniti rumom ili naribanom koricom naranče koja se odlično slaže s čokoladom, izbor je na vama.
Čokoladnu čokoladnu tortu treba čuvati u hladnjaku, po mogućnosti zamotanu u prozirnu foliju. Također je dobra ideja da ga ne izostavite predugo kada ga režete za posluživanje.
Ukratko, ovaj čokoladni desert osvojit će svakoga.
Materijali
500 ml svježeg vrhnja
170 g kondenziranog mlijeka
200 g crne čokolade
100 g komadića čokolade
Za ukras
Komadići čokolade
Provedba
Hladnu kremu iz hladnjaka ulijte u veću zdjelu i istucite je električnom žicom u čvrsti snijeg. Dodajte kondenzirano mlijeko i ponovno miješajte dok se potpuno ne sjedini.
Zatim dodajte tamnu čokoladu, nakon što ste je otopili u vodenoj kupki i miješajte dok smjesa ne postane homogena po boji i teksturi. Za ovaj korak važno je da čokolada ne bude prevruća, već mlaka.
Na kraju dodajte komadiće čokolade, miješajući lopaticom i pokretima odozdo prema gore da se ravnomjerno rasporede. Izlijte i zagladite kremu u kalupu, površinu ukrasite šakom komadića čokolade, a zatim desert stavite u hladnjak na najmanje 4 sata.
Hladna čokoladna torta je gotova, režite na kriške i uživajte.
jenny.gr