Čokoladne pločice s bademima | zarpanews.gr

Volite li energetske pločice, okuse čokolade i tahini, isprobajte ovaj recept Steliosa Parliarosa u kojem se jedinstveno kombiniraju s bademima.

Steliosa Parliarosa

Spremno za 20′

Materijali
Porcije: 20

200 gr. bijeli bademi

250 gr. mliječnu kuverturu sitno narezati

250 gr. tahini

100 gr. med

1 naranča, korica

½ žličice slatki cimet

Postupak

Rasporedite bademe po plehu i pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°C (pažljivo, ne na roštilju) oko 15 minuta dok ne porumene. Neka se ohlade.

U međuvremenu rastopite nasjeckanu kuverturu u vodenoj kupki. Maknite s vatre i dobro pomiješajte s tahinijem, medom, narančinom koricom i cimetom.

U tepsiju ili krug 20×20 cm pospite malo badema. Ostatak dodajte u smjesu, promiješajte i prelijte preko badema.

Ostavite da se hladi van hladnjaka najmanje 2 sata. Okrenite i narežite na štanglice.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki