Ako volite energetske pločice, okuse čokolade i tahini, isprobajte ovaj recept Steliosa Parliarosa u kojem se jedinstveno kombiniraju s bademima.
Spremno za 20′
Materijali
Porcije: 20
200 gr. bijeli bademi
250 gr. mliječnu kuverturu sitno narezati
250 gr. tahini
100 gr. med
1 naranča, korica
½ žličice slatki cimet
Postupak
Rasporedite bademe po plehu i pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°C (pažljivo, ne na roštilju) oko 15 minuta dok ne porumene. Neka se ohlade.
U međuvremenu rastopite nasjeckanu kuverturu u vodenoj kupki. Maknite s vatre i dobro pomiješajte s tahinijem, medom, narančinom koricom i cimetom.
U tepsiju ili krug 20×20 cm pospite malo badema. Ostatak dodajte u smjesu, promiješajte i prelijte preko badema.
Ostavite da se hladi van hladnjaka najmanje 2 sata. Okrenite i narežite na štanglice.
časopis za masline.gr