Fantastičan desert koji će svakoga ostaviti otvorenih usta!
Spremno za 30′
od Argyrosa Barbarigoua
Materijali
600 grama kuvertura, nasjeckana
600 g vrhnja
1 paket integralnih keksa
2 žlice liker od naranče ili konjak
1 naranča (korica)
1 sp. nasjeckana slatka naranča (kora)
2 žlice sirup od slatke naranče
1 sp. nasjeckani orasi
Za desert
U zdjelu stavite nasjeckanu čokoladu.
Zagrijte vrhnje. Čim bude spremno da nabubri, prelijte ga preko čokolade.
Pričekajte 1′ i zatim dobro promiješajte da se homogenizira.
Dodajte koricu, sirup i liker i promiješajte.
Žličnjak (koru) dobro ocijediti na upijajućem papiru i nasjeckati na vrlo tanke ploške.
Manji duguljasti kalup za torte obložite prozirnom folijom.
Prelijte 1/3 otopljene cokolade i prekrijte redom kolacica jedan do drugog.
Stavite u zamrzivač na 5 minuta da se malo stabilizira.
Ispraznimo polovicu čokoladne kreme koju imamo i na vrh stavimo žličarski desert.
Pospite orasima.
Ostavite još 5 minuta u zamrzivaču.
Na kraju prelijte ostatkom čokoladne kreme i prekrijte 1 korom kolačića.
Za posluživanje
Neka se desert dobro zamrzne 1 i pol? vremena u hladnjaku.
Izvadite ga 10 minuta prije posluživanja na tanjur.
Skinite foliju i narežite na tanke ploške.
argiro.gr