Zagreba Lajfhaki

Čokoladni desert s orasima i narančom

Fantastičan desert koji će svakoga ostaviti otvorenih usta!

Spremno za 30′

od Argyrosa Barbarigoua

Materijali

600 grama kuvertura, nasjeckana

600 g vrhnja

1 paket integralnih keksa

2 žlice liker od naranče ili konjak

1 naranča (korica)

1 sp. nasjeckana slatka naranča (kora)

2 žlice sirup od slatke naranče

1 sp. nasjeckani orasi

Za desert

U zdjelu stavite nasjeckanu čokoladu.

Zagrijte vrhnje. Čim bude spremno da nabubri, prelijte ga preko čokolade.

Pričekajte 1′ i zatim dobro promiješajte da se homogenizira.

Dodajte koricu, sirup i liker i promiješajte.

Žličnjak (koru) dobro ocijediti na upijajućem papiru i nasjeckati na vrlo tanke ploške.

Manji duguljasti kalup za torte obložite prozirnom folijom.

Prelijte 1/3 otopljene cokolade i prekrijte redom kolacica jedan do drugog.

Stavite u zamrzivač na 5 minuta da se malo stabilizira.

Ispraznimo polovicu čokoladne kreme koju imamo i na vrh stavimo žličarski desert.

Pospite orasima.

Ostavite još 5 minuta u zamrzivaču.

Na kraju prelijte ostatkom čokoladne kreme i prekrijte 1 korom kolačića.

Za posluživanje

Neka se desert dobro zamrzne 1 i pol? vremena u hladnjaku.

Izvadite ga 10 minuta prije posluživanja na tanjur.

Skinite foliju i narežite na tanke ploške.

argiro.gr

Exit mobile version