Sočan i tako čokoladan, brownie je slatkiš koji su strastveno voljeli i stari i mladi. Zajedno s kuglicom sladoleda savršen je desert. Čisto izrezan na štedljiviji komad, savršen je prilog uz kavu.
Porcije: 1 posuda Vrijeme pripreme: 30′ Vrijeme kuhanja: 15′ Spremno za: 45
Dimitris Chronopoulos
Materijali
225g maslac
125 g pokrivač
225g šećer
4 jaja
15g kakao
145g meko brašno
100 g pistacije mrvice
250 gr. otopljenu mliječnu čokoladu
350 gr. vrhnje za šlag
Postupak
Stavite maslac i kuverturu u metalnu zdjelu i stavite je iznad lonca s ključalom vodom bez dodirivanja (bain-marie) dok se ne otope. Između miješati kuhačom.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a pleh veličine 28×21 cm obložite papirom za pečenje.
Stavite žicu u mikser i umutite jaja i šećer dok ne postane pjenasto. U međuvremenu u zdjeli žicom za mućenje pomiješajte brašno s kakaom i pistacijama.
Zaustavite mikser i dodajte smjesu s maslacem i otopljenom kuverturom. Zatim dodajte mješavinu brašna. Dobro izmiješajte kuhačom da se sastojci homogeniziraju i izlijte smjesu u tepsiju s tepsijom. Ostavite 15-tak minuta u plehu dok se ne stvori korica, a zatim pecite u zagrijanoj pećnici oko 12-15 minuta.
U međuvremenu pripremite umak: mliječnu čokoladu stavite u zdjelu, a vrhnje u lonac na srednje jakoj vatri. Čim vrhnje zakuha maknite ga s vatre i polako ulijevajte u čokoladu miješajući dok ne postane homogeno. Nakon što se desert ohladi, narežite ga na komade i poslužite uz preljev od čokolade, a po želji uz sladoled po želji.
Savjeti
Brownies možete držati u hladnjaku, u slučaju da ih ne pojedete isti dan. Sutradan ćete ga poslužiti nakon što ga malo zagrijete u mikrovalnoj. Kikiriki čak možete zamijeniti drugim orašastim plodovima po vlastitom izboru.
časopis za masline.gr