Zagreba Lajfhaki

Čokoladni Mousse Souffle | zarpanews.gr

Bogata čokolada koja se prelijeva u svakom zalogaju! To je jednostavno savršen čokoladni desert.

od Argyrosa Barbarigoua

Spreman za 17′

Materijali

100 gr. čokoladna kuvertura

1 žlica (20 g) maslaca

2 žlice (40 g.) šećera

1 prstohvat soli

2 jaja

Provedba

Prvo otopite čokoladu i maslac u vodenoj kupki. Povlačimo ga.

Odvojite jaja. Istucite bjelanjke s 1 prstohvatom soli dok ne postanu mekani snijeg.

Dodajte pola šećera, ponovno miksajte dok meringa ne postane čvrsta i sjajna.

Dodajte ostatak šećera.

Otopite žumanjke u čokoladi i dobro promiješajte.

Dodajte malo 1/3 meringue i otopite ga u čokoladi.

Postupno dodajte ostatak meringue, lagano miksajući. Podijeliti u vatrostalnu.

Pecite 7 minuta na 180 stupnjeva. Poslužite odmah.

argiro.gr

Exit mobile version