Čokoladni tart s čokoladnom kremom

Hrskavi čokoladni kolačić s nadjevom od pečene čokoladne kreme. Čista napast!

od Argyrosa Barbarigoua

Spremno za 40′

Sastojci za 8 porcija

2 sp. brašno za sve namjene

1/4 sp. nezaslađeni kakao

1 prstohvat soli

2/3 sp. maslac

2 žlice šećer u prahu

oko 2 žlice hladna voda

Za nadjev

1 naranča (korica)

2 jaja (lagano umućena)

2 žlice rum ili quantro

250 grama nasjeckana čokolada (70%)

250 ml vrhnja

350 ml vrhnja za šlag za ukras

kolutiće čokolade i čokoladne strugotine za ukrašavanje

Provedba

Pomoću sita prosijte brašno, kakao i sol u zdjelu.

Maslac izlijte na male komadiće i izmrvite prstima.

Dodajte šećer i malo po malo vode, mijesite dok ne dobijete mekano tijesto.

Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 15 minuta.

Razvaljajte ga valjkom za tijesto ili razvucite prstima u maslacem namazan kalup za tart veličine 22 cm.

Tijesto izbodite vilicom, prekrijte papirom za pečenje i utezima (mahunarke ili riža).

Pecite u dobro zagrijanoj pećnici na 190°C, na otporima, 15′.

Uklonite masni papir i utege i nastavite peći 10 minuta, dok ne postane hrskavo.

U loncu zagrijte vrhnje.

Čim prokuha maknite ga.

U vrhnje dodajte nasjeckanu čokoladu.

Dodati liker i miješati dok se čokolada potpuno ne otopi.

Dodati razmućena jaja i miješati pjenjačom.

Čokoladnu kremu ulijte u pečeni tart.

Smanjite pećnicu na 180°C i pecite 15 minuta.

Neka se dobro ohladi na rešetki da se biskvit ne smoči.

Ukrasite šlagom, rolnicama i komadićima čokolade.

argiro.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki