Čokoladni tart s jabukom i kruškom

Drugačiji čokoladni tart s dvije voćke koji će vas iznenaditi svojom finoćom. Njezina tajna, voćni pire ispod čokolade koji čini razliku u okusu.

autora Iliasa Mamalakisa

Spremno za sat vremena

Materijali

Za tijesto

300 g svježi maslac

500 g brašno za sve namjene

1 žličica slatka sol

2 žličice slatki šećer

2 jaja

4-5 žličica. voda za juhu

Za nadjev

3 zrele crvene jabuke

4 zrele kruške

1 pločica čokoladne kuverture, u malim komadićima

1 šalica mlijeka

3 žličice šećer za jabuke

2 žličice šećer za čokoladu

Postupak

Mikserom na niskoj brzini miješajte maslac, brašno, šećer i sol dok se ne sjedine i smjesa izgleda kao da ima grudica. Zatim dodajte jaja i vodu i nastavite miksati dok smjesa ne postane homogena.

Tijesto oblikujte u kuglu i čuvajte u hladnjaku pokriveno prozirnom folijom do upotrebe. Zatim ga otvorite u debeli lim debljine 0,5 cm. otprilike, tri točke većeg promjera od dna vašeg obrasca. Premažite maslacem formu i rasporedite tijesto unutra, da pokrije dno i stranice.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Jabuke ogulite, narežite na sitne komadiće i zajedno s 3 žlice šećera stavite u blender. Tucite ih dok ne postanu homogena pasta. Ulijte ga u tart, rasporedite tako da pokrije cijelu površinu tijesta.

Kruške očistite, izvadite koštice i narežite na tanke ploške. Rasporedite ih po pulpi jabuke da pokriju cijelu površinu tarta.

U velikom kuhalu zagrijte mlijeko sa šećerom. Kad počne kuhati paru i prije nego što prokuha maknite s vatre i ulijte u zdjelu s komadićima čokolade. Ostavite minutu i dobro promiješajte dok se ne počnu topiti.

Čokoladnu smjesu prelijte preko krušaka i pecite tart u pećnici oko 40 minuta.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki