Zagreba Lajfhaki

Cool mahunarke – na meksikanski način – s umakom od citrusa od meda

Svi sastojci su spremni i za 15 minuta napravimo tako divnu mahunarku kakvu još niste jeli. A limeta i bergamot daju takav miris da miriše na proljeće!

Spremno za 20′

Dimitris Malandrenis

Materijali

150 gr. pšenica

80 gr. kuhana zrna kukuruza

80 gr. crvena paprika, narezana na kockice

120 gr. kuhani slanutak

120 gr. krastavac, narezan na kockice

3 mlada luka, sitno nasjeckana

200 gr. kuhani crveni grah

200 gr. zreli avokado, narezan na kriške

75 ml soka od bergamota

75 ml soka limete

80 ml maslinovog ulja

1 žličica žlica meda

3 žličice žlica metvice, nasjeckane

korica 1 limuna i 1/2 bergamota

Sol papar

Postupak

Za pšenicu: Od prethodne noći pšenicu staviti u lonac sa 300 ml vode. Čim prokuha zatvorite oko i pokrijte ručnikom.

Prije posluživanja salate sve sastojke, osim avokada, dodajte u veliku posudu. Promiješajte, pokrijte folijom i stavite u hladnjak na 20 minuta.

Mikserom izmiksajte sok bergamota, limetu, koricu, med i začinite solju i paprom. Sve sastojke skupite u veliku zdjelu, prelijte umakom, promiješajte i na kraju poslužite u zdjeli za salatu i ukrasite mentom.

Fotografija: Diogenis Papadopoulos

časopis za masline.gr

Exit mobile version