Svi sastojci su spremni i za 15 minuta napravimo tako divnu mahunarku kakvu još niste jeli. A limeta i bergamot daju takav miris da miriše na proljeće!
Spremno za 20′
Dimitris Malandrenis
Materijali
150 gr. pšenica
80 gr. kuhana zrna kukuruza
80 gr. crvena paprika, narezana na kockice
120 gr. kuhani slanutak
120 gr. krastavac, narezan na kockice
3 mlada luka, sitno nasjeckana
200 gr. kuhani crveni grah
200 gr. zreli avokado, narezan na kriške
75 ml soka od bergamota
75 ml soka limete
80 ml maslinovog ulja
1 žličica žlica meda
3 žličice žlica metvice, nasjeckane
korica 1 limuna i 1/2 bergamota
Sol papar
Postupak
Za pšenicu: Od prethodne noći pšenicu staviti u lonac sa 300 ml vode. Čim prokuha zatvorite oko i pokrijte ručnikom.
Prije posluživanja salate sve sastojke, osim avokada, dodajte u veliku posudu. Promiješajte, pokrijte folijom i stavite u hladnjak na 20 minuta.
Mikserom izmiksajte sok bergamota, limetu, koricu, med i začinite solju i paprom. Sve sastojke skupite u veliku zdjelu, prelijte umakom, promiješajte i na kraju poslužite u zdjeli za salatu i ukrasite mentom.
Fotografija: Diogenis Papadopoulos
časopis za masline.gr