Cool salata sa slanutkom, inćunima, začinskim biljem i maslinama

Najzasitnija je hladna salata od slanutka. U ovom receptu, uz inćune, masline i feta sir, ljeto je na tanjuru.

Spremno za 2:15′

Materijali

Porcije: 4

Za slanutak

300 gr. slanutak, namočen preko noći najmanje 8 sati

2 lista lovora

1 glavica luka, suha, prepolovljena

1 mrkva, krupno nasjeckana

40 ml maslinovog ulja

Svježe mljeveni crni papar, sol

Za salatu

1 žličica žlica metvice, nasjeckane

1 žličica svježa slatka majčina dušica, nasjeckana

1 krastavac, narezan na četvrtine

2 žličice peršin, nasjeckani

2 mlada luka nasjeckana

1 žličica žlice soka od limuna

10 cherry rajčica, narezanih na četvrtine

8 fileta inćuna

30 ml i.p. maslinovo ulje

100 gr. mrvljena feta

sol, svježe mljeveni crni papar

Savjeti: Provjerite jesu li cherry rajčice i krastavci već u hladnjaku kako bi bili hladni.

Postupak

Za slanutak: Slanutak operite i kuhajte u kotlu dok ne omekša zajedno s lukom, mrkvom, maslinovim uljem, lovorom, soli i paprom. Čim su gotovi, ocijedite ih i ostavite da se ohlade.

Za salatu: Stavite slanutak u zdjelu, dodajte cherry rajčice, krastavac, masline, začinsko bilje, ocat, limunov sok, maslinovo ulje, sol i papar.

Stavite salatu u hladnjak na 15 minuta. Zatim dodajte inćune, feta sir i poslužite u zdjeli za salatu.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki