Creme brulee od 3 sastojka

Vrlo jednostavan recept za odličan desert

Materijali

500 gr. sladoled od vanilije, otopljen

2 velika žumanjka

4 k. gl. šećer

Provedba

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i stavite kuhati vodu.

Ulijte otopljeni sladoled u zdjelu srednje veličine i tucite žumanjke dok ne postanu glatki.

U posudu za pečenje stavite četiri kalupa i ravnomjerno rasporedite kremu po kalupima – svejedno je da krema dođe do vrha. Ulijte dovoljno kipuće vode u tavu da bude otprilike do polovice stijenki kalupa.

Pažljivo prebacite u pećnicu i pecite dok se vanjska strana ne stegne, ali sredina još uvijek bude malo vlažna, oko 40 minuta.

Pažljivo izvadite kalupe iz vode i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi na pultu, oko 1 sat. Zatim pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak dok se potpuno ne smrzne i stegne, najmanje 2 sata.

Prije posluživanja ravnomjerno pospite 1 žličicu šećera preko svake kremšnite. Puhaljkom palite šećer dok se ne rastopi i tada poprimi zlatnosmeđu boju.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki