Zagreba Lajfhaki

Crne oči s mljevenim mesom, komoračem i špinatom

Vrlo jednostavno i hranjivo jelo s mahunarkama, špinatom i mljevenim mesom koje će obožavati cijela obitelj.

od strane Dine Nikolaou

Spremno za 1:40′

Materijali

500 g mljevena junetina

1 žličica juha od paste od rajčice

½ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 tanko narezan komorač

1 poriluk na kolutove

250 g crnooki grah

1 kg špinata očišćenog, krupno nasjeckanog

½ vezice nasjeckanog komorača

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Širi lonac stavite na vatru da se dobro zagrije do dimljenja. Dodajte mljeveno meso i kuhačom ili vilicom pecite dok ne pusti tekućinu i porumeni. Dodajte pastu i nastavite pržiti 1-2 minute.

Pospite maslinovim uljem i kad se zagrije dodajte komorač i poriluk. Pirjajte 6-8 minuta uz stalno miješanje kuhačom. Ulijte grah, začinite solju i paprom, dodajte vruću vodu dok grah ne bude pokriven i kuhajte na srednjoj vatri 30 minuta.

Dodajte špinat i miješajte dok ne uvene. Smanjite vatru i nastavite kuhati oko 20-25 minuta. Prije posluživanja umiješajte komorač.

časopis za masline.gr

Exit mobile version