Vrlo ukusan način da brokulu možete jesti, ali i preporučiti svojoj djeci! Pravite ukusne mesne okruglice! Dodatak sira im pojačava okus.
Georgea Dimitrakopoulosa
Materijali
400 gr. brokula, narezana na cvjetiće
1 veliki luk, nasjeckan
2 češnja češnjaka nasjeckana
90 gr. caseri sir, naribani
1 jaje
1/2 žličice slatki curry
4 žličice žlice višenamjenskog brašna
1 žličica juha od kopra, nasjeckana
1 žličica peršin, nasjeckani
1 žličica Slatka menta, sušena
sol, svježe mljeveni papar
ulje za prženje
Postupak
Brokulu stavite u lonac kipuće slane vode i kuhajte je 6-7 minuta, dok ne omekša. Čim je gotov, izvadimo ga iz lonca i premjestimo u posudu s vodom i ledom da se na trenutak ohladi i zadrži zelenu boju. Brokulu procijedite i sitno nasjeckajte. Ulijte brokulu u veliku zdjelu zajedno s lukom, češnjakom, caseri, jajetom, curryjem, brašnom, peršinom, koprom, metvicom, začinite solju i paprom te miješajte žlicom, dok se sastojci ne homogeniziraju. Prebacite zdjelu u hladnjak na 30′.
Izvadite zdjelu iz hladnjaka, oblikujte polpete od brokule u oblik po želji. U tavu srednje do visoke temperature ulijte ulje i pričekajte 2-3 minute da se zagrije. Pržite polpete od brokule oko 2-3 minute sa svake strane dok ne porumene. Čim ih izvadimo iz posude, stavimo ih u posudu s upijajućim papirom da ostane višak ulja. Poslužujemo ih tople uz umak od jogurta ili tzatziki.
časopis za masline.gr