Ove mesne okruglice napravljene su od bundeve i imaju jesenski okus. Ukusno predjelo koje može stajati kao prilog ili biti lagani obrok uz salatu.
Spremno za 1:20′
napisao Grigoris Helmis
Materijali
500 gr. bundeve, u komadima debljine 2 cm
50 gr. topljeni maslac
10 gr. smeđi šećer
3 žličice juha od rakije
1 oštra žličica. slatki cimet u prahu
½ žličice sjemenke slatkog komorača, zdrobljene
1/3 žličice slatki klinčić, u prahu
1 jaje
4 žličice žlice brašna
1 žličica žlica metvice, nasjeckane
70 gr. narezati, izrezati na komade
malo meda za posluživanje
malo prženih sjemenki sezama za posluživanje
suncokretovo ulje za prženje
sol, svježe mljeveni papar
Postupak
Zagrijte pećnicu na 200°C na zraku. U zdjeli pomiješajte komadiće bundeve s maslacem, šećerom, vinjakom i začinima i izlijte u tepsiju. Pecite 35-45 minuta dok bundeva ne omekša.
Bundevu vilicom izlijte u zdjelu i ostavite da se ohladi. Dodajte jaje, brašno, metvicu i feta sir te začinite solju i paprom. Zagrijte dosta suncokretovog ulja u tavi.
Žlicama uzimajte smjesu za polpete i pržite ih na zagrijanom suncokretovom ulju dok ne porumene s obje strane. Vaditi ih šupljikavom žlicom na tanjur obložen kuhinjskim papirom. Nastavite dok smjesa ne bude gotova.
Ćufte poslužite tople, prelivene medom i posute sezamom.
časopis za masline.gr