Zagreba Lajfhaki

Ćufte od kobasice s umakom od mrkve i jogurta

Ukusne mesne okruglice, hrskave i aromatične, popraćene hladnim umakom od jogurta.

Materijali

Za mesne okruglice

500 g seoske kobasice

250 g mrkva, krupno naribana

1 manja glavica luka, naribana

2 kriške starog krušnog mrvica, namočenog u vodi, iscijeđenog

70g brašno za sve namjene

1 jaje

100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 žličica suhi slatki origano

1 žličica naribani slatki đumbir

brašno za brašno

maslinovo ulje za prženje

sol, svježe mljeveni papar

Za umak od jogurta

500 g jogurt

sok + korica 1 cijelog limuna

1 žličica sitno ribani slatki đumbir

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Za umak: Pomiješajte sve sastojke u posudi i držite u hladnjaku do posluživanja.

Oštrim nožem zarežite kobasice i uklonite im vanjsku opnu. Ulijte nadjev u zdjelu, dodajte mrkvu, luk, kruh, brašno, jaje, maslinovo ulje, origano, đumbir, sol i svježe mljeveni papar. Dobro mijesite rukama 5 minuta, redovito ih kvasite s malo vode. Od tijesta oblikujte male mesne okruglice.

U tavu stavite dovoljno maslinovog ulja da se zagrije na srednjoj do jakoj vatri. Polpete malo po malo pobrašnite, lagano ih protresite da se skine višak brašna i pecite ih 4-5 minuta uz redovito okretanje da porumene sa svih strana. Ostavite ih na kuhinjskom papiru da se ocijede.

Poslužite mesne okruglice tople s umakom od jogurta.

časopis za masline.gr

Exit mobile version