Ćufte od patlidžana s mljevenim mesom i umakom od jogurta

Predjela neusporedive ukusnosti, s hladnim umakom i bijelim vinom savršena su za vaš pariški ručak ili popodnevna prijateljska druženja.

Spremno za 1:50

Simoni Kafiri

Materijali

Za mesne okruglice

4 boce od patlidžana

600 g mljevena junetina

2 velike glavice luka

3 češnja češnjaka

3 žličice juha od maslinovog ulja

1 žličica slatki kumin

4 dvopeka

crno vino

1½ žličice slatka sol

svježe mljeveni papar

brašno i ulje za prženje

svježe mljeveni papar

Za umak od jogurta

200 g procijeđeni jogurt, cijeli

½ -1 češanj naribanog češnjaka

1 žličica žlica svježe metvice, nasjeckane

½ žličice slatka paprika slatka

2-3 žličice. juha od maslinovog ulja

malo soli

Postupak

Napravite umak od jogurta: Jogurt s češnjakom, metvicom, maslinovim uljem, soli i paprikom stavite u zdjelu i miješajte dok se sastojci dobro ne sjedine.

Napravite mesne okruglice: Krušne mrvice namočite u crno vino i izgnječite rukama. Pecite cijele patlidžane na ugljenu, u lijevanom željezu ili u pećnici dok im kožica ne izgori. Ogulite ih, a meso im otopite vilicom. Ostavite ih da se ocijede 1-2 sata u cjedilu.

Pomiješajte luk, kumin i češnjak dok ne postanu pasta. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso s otopljenim patlidžanima, mješavinom luka, namočenim i protisnutim krušnim mrvicama i maslinovim uljem. Posolite i popaprite te smjesu dobro umijesite. Ako je dovoljno rijetko dodajte pola šalice samodizajućeg brašna. Ostavite u hladnjaku 1 sat pa oblikujte ćufte.

U dubljoj tavi zagrijte istu količinu maslinovog ulja i nakon što dobro zagori pobrašnite i ispecite polpete od patlidžana s obje strane.

Izvadite ih iz posude i pustite da se ocijede na upijajućem papiru prije nego što ih poslužite s umakom od jogurta ili umakom od rajčice, ako želite.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki