Zagreba Lajfhaki

Ćufte s umakom od rajčice | zarpanews.gr

Fino jelo koje stoji na stolu i kao predjelo i kao glavno uz fini prženi krumpir ili rižu.

Spremno za 1:10′

od Eleni Psychoulis

Materijali

Za mesne okruglice

½ kilograma mljevene junetine

½ kg mljevene svinjetine

2 velika luka naribana u multi

1 šalica nasjeckanog peršina

1 šalica nasjeckane metvice

1 zelena paprika vrlo sitno nasjeckana

½ šalice smeđeg octa

1 žličica slatko soda kofto

2 jaja

1 šalica za kavu ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2 debele šnite kruha natopljenog korom

sol, svježe mljeveni papar

Za umak

½ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2-3 češnja češnjaka narezana na ploške

1 žličica juha od paste od rajčice

3 šalice concachea ili svježe rajčice propasirane kroz multi

2 žličice slatki šećer

maslinovo ulje za tavu

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Za mesne okruglice: Sve sastojke dobro umijesiti i pred kraj dodati sodu otopljenu u octu. Posolite i popaprite. Oblikujte velike, debele mesne okruglice kao klasične hamburgere.

Zapržite polpete s obje strane na dosta vrućeg maslinovog ulja.

U niskom širokom loncu zagrijte maslinovo ulje i dodajte sve sastojke za umak. Nakon što prokuha nekoliko puta, pažljivo stavljati ćufte, preliti ih umakom, zaliti šalicom vode, smanjiti vatru, poklopiti i ostaviti da se kuhaju pola sata, dok ne ostanu umakane. .

časopis za masline.gr

Exit mobile version