Domaće krušne mrvice od punog zrna pšenice bez kvasca: jednostavan i brz recept

Kako kod kuće pripremiti ukusne i mirisne krušne mrvice od punog zrna pšenice bez kvasca.

Želite li probati napraviti grisine kod kuće, ali nemate puno vremena? Nema problema jer nudimo vam brz i jednostavan recept bez kvasca koji je dostupan svima.

Za nekoliko minuta imat ćete najukusnije domaće krušne mrvice od cjelovitog zrna u kojima ćete uživati ​​u svako doba dana.

Materijali

250 grama integralnog pšeničnog brašna.

120 ml vode

60 gr. maslinovo ulje.

1 žličica soli.

Provedba

U zdjelu prosijte integralno brašno i dodajte sol. U ovoj fazi također možete dodati začine ili aromatično bilje poput paprike ili ružmarina.

Polako dodajte vodu sobne temperature i maslinovo ulje, istovremeno miješajući žlicom.

Zatim tijesto premjestimo na podlogu i mijesimo ga rukama dok ne dobijemo glatko i homogeno tijesto. Zatim ga prekrijte krpom i ostavite da odstoji desetak minuta.

Nakon što prođe navedeno vrijeme, rukama oblikujemo tanke prezle i stavljamo ih u pleh obložen papirom za pečenje. Da poprime zlatnu boju na površini, možete ih premazati maslinovim uljem.

Domaće grisine od cjelovitog zrna pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 minuta. Izvadite ih iz pećnice čim porumene i ostavite da se ohlade prije posluživanja.

Uživati.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki