Kako kod kuće pripremiti ukusne i mirisne krušne mrvice od punog zrna pšenice bez kvasca.
Želite li probati napraviti grisine kod kuće, ali nemate puno vremena? Nema problema jer nudimo vam brz i jednostavan recept bez kvasca koji je dostupan svima.
Za nekoliko minuta imat ćete najukusnije domaće krušne mrvice od cjelovitog zrna u kojima ćete uživati u svako doba dana.
Materijali
250 grama integralnog pšeničnog brašna.
120 ml vode
60 gr. maslinovo ulje.
1 žličica soli.
Provedba
U zdjelu prosijte integralno brašno i dodajte sol. U ovoj fazi također možete dodati začine ili aromatično bilje poput paprike ili ružmarina.
Polako dodajte vodu sobne temperature i maslinovo ulje, istovremeno miješajući žlicom.
Zatim tijesto premjestimo na podlogu i mijesimo ga rukama dok ne dobijemo glatko i homogeno tijesto. Zatim ga prekrijte krpom i ostavite da odstoji desetak minuta.
Nakon što prođe navedeno vrijeme, rukama oblikujemo tanke prezle i stavljamo ih u pleh obložen papirom za pečenje. Da poprime zlatnu boju na površini, možete ih premazati maslinovim uljem.
Domaće grisine od cjelovitog zrna pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 minuta. Izvadite ih iz pećnice čim porumene i ostavite da se ohlade prije posluživanja.
Uživati.
jenny.gr