Zagreba Lajfhaki

Evo zašto vodu ne smijete dva puta prokuhati! Zaštitite se od smrtonosne opasnosti

Sigurno vam se dogodilo da ste stavili kuhalo za vodu ili aparat za kavu da je voda u njima prokuhala, ali iz nekog razloga niste odmah upotrijebili tekućinu.

Pažnju vam je odvukao telefonski poziv, omiljena serija, razgovor s članom obitelji ili ste se jednostavno predomislili. Općenito, vratite se u kuhinju, a voda u vrču se već ohladila i treba ponovno prokuhati.

Međutim, ako stavite vodu za zagrijavanje – možete platiti svojim zdravljem. Zašto? Sada ćete shvatiti!

Šteta od kuhane vode

Nakon kuhanja voda mijenja svoj sastav, iz nje isparavaju štetne tvari i postaje ispravna za piće.

Međutim, kada se voda predugo kuha ili više puta kuha, kemijski spojevi u njoj se mijenjaju i mnoge opasne tvari, umjesto da ispare, počnu se nakupljati!

Samo s kuhanim limunom smršavila 20 kg RECEPT

Arsen

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) navodi da “arsen u vodi za piće predstavlja najveću prijetnju javnom zdravlju”.

Arsen koji se postupno nakuplja u tijelu dovodi do bolesti gastrointestinalnog trakta, periferne neuropatije, kardiovaskularnih bolesti, disfunkcije bubrega, kožnih lezija, dijabetesa, pa čak i raka.

Nitrati

Nitrati su prisutni ne samo u tlu, već iu vodi, pa čak iu zraku. Kada je voda izložena visokim temperaturama, nitrati se pretvaraju u kancerogene nitrozamine.

Te tvari mogu uzrokovati bolesti poput raka jajnika, debelog crijeva, mjehura, gušterače, jednjaka i želuca.

Nevjerojatno je što će se dogoditi vašem tijelu ako pijete 3 litre vode svaki dan 28 dana

Fluor

Već je dokazano da je fluorid u vodi opasnost za ljudsko zdravlje.

Jedan od znanstvenih i medicinskih časopisa objavio je rezultate ispitivanja koji dokazuju da sadržaj fluora u pitkoj vodi dovodi do pada IQ-a kod djece. Studija pokazuje da fluorid smanjuje plodnost kod mužjaka miševa. zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version