Ukusno i lagano jelo koje se zaista isplati probati napraviti.
Porcije: 6 Vrijeme pripreme: 20′ Vrijeme kuhanja: 35′ Gotovo za: 55′
od strane Iliasa Mamalalkisa
Materijali
Za piletinu
3 velika filea pilećih prsa
3 žličice juha catiki Domokou
1 glavica luka nasjeckana
3 žličice juha od peršina
1 žličica slatka slatka paprika
1 kavena šalica maslinovog ulja
Za fricassee
1 kg endivije
1 šalica maslinovog ulja
1 šalica nasjeckanog komorača ili kopra
4 svježe glavice luka, nasjeckane
1 velika glavica luka naribana
2 jaja
sok od 1½ limuna
Sol papar
Postupak
Pileće filete operite i osušite. Vrlo oštrim nožem zarežite ih po širini, tako da napravite dva nova fileta. Udaraš ih čekićem da ih otvoriš.
Pripremite nadjev: Stavite katiki, nasjeckani luk, peršin i papriku u veliku zdjelu. Dobro ih izmiješajte. Time premažite svih šest površina fileta. Smotajte ih i zavežite malom špagom.
U tavu stavite šalicu maslinovog ulja i pirjajte pileće filee dok ne porumene. Izvadite ih, stavite na tanjur i ostavite da se ohlade. Pažljivo razmotajte konce.
U veliki lonac stavite maslinovo ulje i propirjajte svježi i suhi luk, dodajte endiviju uz šalicu vode. Poklopiti lonac i ostaviti da uvenu. Dobro promiješajte. Čim zavrije, na njih stavite šest pilećih filea, smanjite vatru na srednju, poklopite lonac i ostavite 20 minuta.
Pripremite liker od jaja: Jaja razdvojiti na žumanjke i bjelanjke. Tucite žumanjke dok ne pobijele, a bjelanjke dok ne postanu čvrsti meringu. Dodajte limunov sok i malo soka iz lonca. Ulijte smjesu u lonac i protresite. Ostavite jelo da se ohladi. Izvadite filete i narežite ih na filete. Ukrasite ih zelenilom i dosta umaka.
časopis za masline.gr