Zagreba Lajfhaki

Frikasee od gljiva | zarpanews.gr

Vegetarijansko jelo koje će oduševiti svu djecu, ali i mesojede u obitelji!

Materijali

10 gljiva (raznih)

4 svježe glavice luka, nasjeckane

1 zelena salata

1/2 vezice kopra

1 jaje

sok od jednog limuna

Sol papar

3 žličice juha od maslinovog ulja

Postupak

U loncu pirjajte luk i čim uvene dodajte kopar. Ostavite ih 1 minutu i dodajte gljive.

Miješajte ih dok malo ne uvenu te ulijte zelenu salatu i 3-4 šalice vode. Kad je kuhano, začinite solju i paprom.

U zdjeli dobro umutite jaje i dodajte limunov sok.

Polako ulijevati sok od fricasseea i miješati.

Ulijte jaje-limun natrag u lonac, maknite s vatre i promiješajte (ne žlicom. Zapravo protresete lonac).

časopis za masline.gr

Exit mobile version