Goveđa juha s povrćem | zarpanews.gr

Tradicionalna kuhana goveđa juha s povrćem. Omiljeni zimski, hranjiv, energičan i vrlo ukusan recept. Idealno i za djecu.

Materijali

  • 800 gr. tele (miš)
  • 2 suha luka (nasjeckana)
  • 2 niti. celer (nasjeckan)
  • 2 mrkve (nasjeckane)
  • 2 krumpira (narezana na male kvadrate)
  • 1 poriluk
  • 1 crveni slatki krumpir (narezan na male kvadrate)
  • 1 sp. nasjeckana rajčica (komercijalna ili svježa)
  • 3 žlice maslinovo ulje
  • Sol
  • Svježe mljeveni papar
  • 2-3 niti. celer (sa svojim listovima)
  • 1 limun (sok)

Postupak

  • Za kuhanu goveđu juhu s povrćem možete koristiti goveđu mišinu, koljenicu, rep, prsa ili vrat.
  • Sve povrće treba oprati i narezati na male komadiće.
  • Govedina također treba biti narezana na male zalogaje.
  • Junetinu stavite u dublji lonac sa 2 litre hladne vode.
  • Zakuhajte i smanjite na srednju vatru.
  • Očistite meso svaki put kad se na površini stvori pjena.
  • Kuhajte oko 50 minuta do 1 sat dok meso ne omekša i bude gotovo.
  • Dodajte sve povrće i stabljike celera (lišće celera i maslinovo ulje ostavite za kraj).
  • Posolite, popaprite i kuhajte na srednjoj vatri 30 minuta dok povrće dobro ne omekša, a meso se topi u ustima.
  • Pred sam kraj vrenja dodajte nasjeckano lišće celera i maslinovo ulje.
  • Dodajte limunov sok i promiješajte.
  • Provjeravamo sol i papar.
  • Goveđu juhu poslužite u dubokim posudama, s nekoliko komada junetine i dosta povrća i temeljca u svakom dijelu.

argiro.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki