Grah s hobotnicom i krumpirom

Jedan od najzanimljivijih načina kuhanja mahuna i hobotnice. “Brak” im daje jelo jedinstvene delicije.

Spremno za 2:10′

od Ioanne Stamoulos

Materijali

1 kg očišćenog graha

1 kg očišćene hobotnice

2 velika krumpira, izrezana na kriške

1 sitno nasjeckani luk

1 režanj češnjaka

1 čašica jabučnog octa

250 g ribana rajčica

1 šalica nasjeckanog peršina

1 list lovora

½ šalice maslinovog ulja

1 žličica slatki šećer

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Stavite lonac s debelim dnom na jaku vatru dok dobro ne zagori i u njega stavite hobotnicu. Pokrijte poklopcem, smanjite vatru (na 3 na ljestvici od 9 ili 1 na ljestvici od 3) i pustite da se hobotnica kuha u svom soku oko 1 sat. Između provjerite treba li dodati malo vode. Ocijedite, sačuvajte preostali sok i ostavite hobotnicu sa strane da se ohladi.

Ponovno stavite lonac na jaku vatru, dodajte maslinovo ulje i pirjajte luk i češnjak 1-2 minute. Dodajte rajčicu, šećer, začinite solju i paprom i kuhajte 5 minuta na jakoj vatri. Dodajte krumpir i grah te pustite da jelo prokuha.

Hobotnicu narežite na komade i zajedno s sokom stavite u lonac. Smanjite vatru i nastavite kuhati dok se povrće ne skuha. Pred kraj umiješajte jelo i peršin te poslužite kad se malo ohladi.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki