Griz halva sa čokoladom | zarpanews.gr

Jednostavan i vrlo ukusan recept Argyrosa Barbarigoua, spreman za 20 minuta. Dodatkom čokolade postaje još ukusniji

Materijali

2/3 sp. maslinovo ili suncokretovo ulje ili čisti maslac

1 sp. fini griz

1 sp. krupni griz

1 žlica ribani cimet

2½ sp. šećer

4 sp. voda

1/2 sp. pečeni bademi

1/2 sp. sultanije od grožđica

1 narančina kora

1 kora limuna

1 štapić cimeta

100 gr. nasjeckana gorko-slatka čokolada

Za ukras

  • Malo otopljene čokolade
  • Slatka žlica naranče

Postupak

U loncu kuhajte vodu sa šećerom, štapićem cimeta i koricom limuna i naranče dok se šećer ne otopi. Ako maslac koristimo u vrijeme kada nemamo post, zagrijavamo ga i očistimo od bjelančevina. Za bogat okus potreban mu je čisti maslac.

U dubljem loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i prepecite griz.

Dugo miješajte drvenom kuhačom na laganoj vatri dok dobro ne porumeni i potamni. Neka njegovo zrno pukne i pusti sve svoje arome.

Dodajte cimet i grožđice koje daju dodatni okus.

Maknite lonac s vatre.

Žlicom pažljivo ulijevajte vrući sirup malo po malo u smjesu. Budite oprezni jer puno leti i gori!

Ponovno stavite na vatru i miješajte dok se ne odvoji od posude.

Dodajte pržene bademe i nasjeckanu čokoladu.

Miješajte da se otopi.

Izliti u kalup i ostaviti da se dobro ohladi.

Za posluživanje

Prevrnuti na tanjur.

Ukrasite linijama otopljene čokolade.

argiro.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki