Gulaš od bakalara u pećnici | zarpanews.gr

Gulaš ukusniji nego ikada, u pećnici s bakalarom i šljivama. Namirnica koja će “ukrasti” show za stolom!

Spremno za 1:50′

Materijali

1000 gr. slani bakalar, slani

1000 gr. luk za varivo

10 suhih šljiva (+ 2 žlice grožđica, po želji)

1 suhi luk, nasjeckan

2 češnja češnjaka nasjeckana

50 ml. kvalitetan crveni ocat

250 ml soka od rajčice

1 žlica pasta od rajčice

1 žlica šećer

100 ml d.p. maslinovo ulje

2 lista lovora

2 klinčića

3-4 zrna pimenta

sol, svježe mljeveni crni papar

Savjeti

Ako ne želite paliti pećnicu, ovo je jelo jednako ukusno iu loncu.

Postupak

Luk očistite i ostavite u hladnoj vodi 1 sat.

Ulijte pola maslinovog ulja u lonac i pirjajte luk dok ne poprimi svijetlu boju. Ugasiti octom i pustiti da ispari. Dodajte šećer, začinsko bilje, pastu od rajčice, sok od rajčice, sol, papar i 250 ml vode.

Stavite bakalar u tavu i dodajte luk s umakom, suhe šljive, preostalo maslinovo ulje, sol i papar.

Pecite u dobro zagrijanoj pećnici na 180°C oko 1 sat, provjeravajući tekućinu tijekom pečenja i po potrebi dolijevajući.

Gulaš od bakalara poslužite vruć ili na sobnoj temperaturi.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki