Zagreba Lajfhaki

Hladna salata s ječmom | zarpanews.gr

Nešto cool za ona vruća ljetna popodneva, za one trenutke kada tražite nešto brzo, hranjivo i cool za cijelu obitelj na odmoru ili u gradu, ova hladna salata od ječma odriješit će vam ruke. S mediteranskim “srcem” i svježim namirnicama, ovaj će recept postati vaš novi favorit, a možete ga poslužiti kao glavni obrok ili kao prilog uz meso, piletinu ili losos.

Sastojci za hladnu ječmenu salatu (8 porcija)

220 gr. sirovi ječam

1 sp. cherry rajčice, narezane na četvrtine

2 krastavca, narezana na četvrtine

½ šalice feta, mrvljena

½ šalice masline, narezane na ploške

¼ šalice crveni luk narezan na kockice

¼ šalice svježi kopar, nasjeckani

Za preljev:

1 mala ljutika, nasjeckana

3 žlice sok od limuna

1 žlica senf

1 žlica sušeni origano

4 žlice maslinovo ulje

Sol papar

Provedba

Skuhajte ječam al dente, prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite pod hladnom tekućom vodom.

Pripremite preljev u velikoj zdjeli. Polako ulijevajte maslinovo ulje neprestano miješajući. Zatim dodajte ječam i ostale sastojke, posolite, popaprite i promiješajte.

Savjet: Salatu držite u hladnjaku do konzumacije kako bi povrće ostalo hrskavo.

zvijer vijesti.gr

Exit mobile version