Hladnjak desert s maslacem od kikirikija i kolačićima

Sve dok je vrijeme toplo, postoji raspoloženje za cool desert, poput onog Argyrosa Barbarigoua, koji možete napraviti za pola sata i uživati ​​uz popodnevnu kavu.

Sastojci za 8 porcija

500 g šlaga u gustom obliku

1 sp. maslac od kikirikija

20 punjenih kolačića

4 žlice strugotine čokolade

3-4 žlice. liker po izboru

Provedba

Prvo prikupimo materijale koji će nam trebati.

Manji duguljasti kalup za torte obložite folijom.

Na podnožju obrasca prekrivenog filmom napravimo sloj kolačića.

Ostatak kolačića izlomite na male komadiće.

U zdjeli istucite čvrsto vrhnje s maslacem od kikirikija dok se ne sjedini.

Dodati izlomljene kekse i koricu i promiješati. Ako želimo, dodamo 2-3 žlice. liker po našem izboru za više okusa.

Napunite kalup smjesom za kolače.

Smjesu zamrznite u hladnjaku na nekoliko sati dok se ne stvrdne.

Izvadite kalupe, narežite na kriške i poslužite. Ako želimo, možemo staviti i u zamrzivač. Kolač treba ostaviti neko vrijeme na sobnoj temperaturi da omekša pa da ga možemo rezati.

argiro.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki