Sve dok je vrijeme toplo, postoji raspoloženje za cool desert, poput onog Argyrosa Barbarigoua, koji možete napraviti za pola sata i uživati uz popodnevnu kavu.
Sastojci za 8 porcija
500 g šlaga u gustom obliku
1 sp. maslac od kikirikija
20 punjenih kolačića
4 žlice strugotine čokolade
3-4 žlice. liker po izboru
Provedba
Prvo prikupimo materijale koji će nam trebati.
Manji duguljasti kalup za torte obložite folijom.
Na podnožju obrasca prekrivenog filmom napravimo sloj kolačića.
Ostatak kolačića izlomite na male komadiće.
U zdjeli istucite čvrsto vrhnje s maslacem od kikirikija dok se ne sjedini.
Dodati izlomljene kekse i koricu i promiješati. Ako želimo, dodamo 2-3 žlice. liker po našem izboru za više okusa.
Napunite kalup smjesom za kolače.
Smjesu zamrznite u hladnjaku na nekoliko sati dok se ne stvrdne.
Izvadite kalupe, narežite na kriške i poslužite. Ako želimo, možemo staviti i u zamrzivač. Kolač treba ostaviti neko vrijeme na sobnoj temperaturi da omekša pa da ga možemo rezati.
argiro.gr