Zagreba Lajfhaki

Hladnjak desert s petit pivskim kolačićima Steliosa Parliarosa

Stelios Parliaros daje nam recept za klasičnu hladnjačku slasticu s vrhnjem, keksima i čokoladom, jednostavnu za pripremu koju će sigurno voljeti djeca.

Spreman za 45′

Materijali za 9 mjegulje

1 litra mlijeka

90 gr. kukuruzno brašno

170 gr. granulirani šećer

4 jaja

50 gr. maslac

80 gr. kuvertura 55% kakaa, otopljena

300 gr. pti ber kolačići

150 gr. mlijeko, za kekse

Za posluživanje

usitnjene pahuljice kuverture

šećer u prahu

Postupak

Stavite litru mlijeka u lonac i stavite na vatru. Kukuruzno brašno zajedno sa šećerom stavite u zdjelu i promiješajte. Dodajte jaja.

U smjesu od jaja ulijte 1/3 ugrijanog mlijeka. Dobro promiješajte i ulijte natrag u lonac. Čim prokuha maknite, dodajte maslac i promiješajte.

Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela i u jedan dodati čokoladu i sjediniti. U tepsiju 20x20x5 cm redati jedan do drugog keks koji smo umočili u mlijeko.

Toplom čokoladnom kremom premažite kolačiće, namažite drugi red kolačića umočenih u mlijeko i preko njih premažite bijelom kremom.

Završavamo drugim redom keksa umočenog u mlijeko. Ostavite desert da se ohladi u hladnjaku, ukrasite listićima čokolade i pospite šećerom u prahu.

časopis za masline.gr

Exit mobile version