Zagreba Lajfhaki

Hrana koju jedete u jesen da biste bili zdravi

Nutricionistica Tatiana Meshteryakova rekla je koje je namirnice najbolje uvrstiti u svoj jelovnik u jesen kako biste se osjećali dobro i zaštitili od bolesti, jer se u jesen pojavljuje sve više bolesti.

„Mnogi znaju i čuli su za svojstva raznih „superhrana“ koje su u pravilu stranog porijekla i prilično su skupe.

Uklonite sve pesticide iz voća i povrća ovom najjednostavnijom metodom! VIDEO

Bugari, međutim, imaju pristup sezonskim čudesnim proizvodima koji su i jeftiniji i zdraviji.”

Prema njenim riječima, cikla će itekako oplemeniti vaš organizam. Sirovi korijen sadrži mnogo kalija, magnezija, cinka, joda i vitamina.

U jesensku prehranu poželjno je uvrstiti i artičoke, bogate aminokiselinama, ali i repu i rajčicu. Potonji sadrže lipin, koji ima snažnu antioksidacijsku zaštitu./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version