Možda vam zvuči čudno, ali prehrana igra važnu ulogu u tjelesnom mirisu, koji je naravno u velikoj mjeri određen genima, našim zdravstvenim stanjem i naravno osobnom higijenom.
Zapravo, ne postoje jedna ili dvije, već mnoge namirnice, ne nužno nezdrave, koje mogu promijeniti miris našeg tijela na gore!
Pogledajte njih četiri…
Cruciferous povrće
Cruciferous povrće kao što su cvjetača, brokula, prokulica uzrokuje plinove neugodnog mirisa zbog sumpora koje sadrži i njihove sposobnosti da očiste tijelo od toksina. Trik koji može ublažiti neugodan miris je jesti ih kuhane i dobro sažvakati, što će pomoći tijelu da ih bolje metabolizira.
Alkohol
Alkohol se većinom metabolizira u jetri u etansku ili octenu kiselinu. Međutim, dio alkohola koji konzumiramo oslobađa se znojenjem i dišnim sustavom.
crveno meso
Crveno meso teško se metabolizira pa se duže zadržava u probavnom sustavu. Tako može postati leglo bakterija koje uzrokuju smrdljiv znoj i loš zadah.
Riba
Mnogi ljudi, a da toga i ne znaju, imaju nasljedni metabolički poremećaj koji se naziva “sindrom ribljeg mirisa” ili trimetilaminurija, i razvijaju neugodan miris kada jedu ribu ili drugu hranu bogatu proteinima. To je zbog nemogućnosti razgradnje trimetilamina, koji se zatim nakuplja u tijelu i oslobađa kroz znoj, dah i urin.
beba.gr