Dimitra Glynou priprema laka večernja jela s malo kalorija i nevjerojatnog okusa!
1) Patlidžan punjen grizom i katikom
Priprema: Veliki patlidžan otvorite na pola i ispraznite mu unutrašnjost. Zatim u zdjelu uspite unutrašnjost patlidžana, 4 žlice kuhanog griza, malo katike, nasjeckanu zelenu papriku, sol, biber i ulje. Izmiješajte smjesu i njome napunite patlidžan. Pecite u pećnici oko 30 minuta na 2000 C. Kalorije za 1 patlidžan: 200
2) Salata u stilu kuhara
Priprema: U zdjelu stavite zelenu salatu, 1 kuhano jaje, svježi sir, 2 manje pureće kobasice, 1 šalicu kukuruza. Za umak: 1 žlica jogurta, 1 žlica senfa, limun, sol, papar Kalorije: 350
3) Rolice s dimljenim lososom i krem sirom
Priprema: Koristimo 2 šnite prepečenog kruha sa više žitarica, namažemo 2 žličice svijetlog krem sira, stavimo ploške dimljenog lososa i 2 ploške rajčice. Kalorije: 395
4) Salata od heljde i sušenih rajčica
Priprema: U zdjelu stavite miješanu salatu od kupusa i mrkve, 1 šalicu kuhanog fagopoura, 4 sušene rajčice, 1 žlicu nara, 1 žlicu crnog ribiza i malo naribanog oraha. Za umak: 1 žlica. balzam – ½ žličice meda, 1 žličica senfa, ulje, sol, papar Kalorije: 265
5) Salata s piletinom i umakom od avokada
Priprema: Koristimo zelenu salatu, a pileći file narežemo na sitne komade, zajedno sa šarenom paprikom i malo cherry rajčice. Za umak: 1 komadić avokada, 1 žlica jogurta, 1 žličica senfa, malo limuna, ulje, sol, papar Kalorije: 265
6) Orašasti plodovi s maslinovom pastom, rajčicom i mizitrom
Priprema: Namažite 2 žličice maslinove paste na 2 cjelovita oraha srednje veličine. Zatim preko oraha utrljajte rajčicu i mizitru te dodajte ulje, sol i origano. Kalorije: 255
7) Patsavouropita sa špinatom
Priprema: U zdjelu stavite 1 šalicu zobi, 2 jaja, svježi sir, kuhani špinat i ½ šalice mlijeka. Smjesu promiješajte i dodajte malo ulja, soli i papra te metvicu. Zatim u tepsiju stavimo masni papir i ulijemo smjesu. Pecite oko 30 minuta. Kalorije za srednji komad: 155
8) Vege hamburgeri
Priprema: Narežite na sitne komade 1 patlidžan, 1 bundevu, 1 mrkvu, 1 papriku i 5 gljiva. Zatim dodajte 1 i ½ žlice zobi, sol, papar i malo ulja te izmiješajte smjesu. Oblikujte pljeskavice, stavite ih u tepsiju i pecite oko 30 minuta na 200 C. Kalorije za jednu pljeskavicu: 150
oblik.gr