Drugačiji i vrlo ukusan način kuhanja inćuna: u pećnici s nasjeckanim rajčicama.
od Sotiris Evangelos
Spremno za 30′
Materijali
1 kg inćuna
120 ml i.p. maslinovo ulje
1 srednji luk, narezan na ploške
2 češnja češnjaka nasjeckana
1 list lovora
100 ml suhog bijelog vina
2 rajčice oguljene, sjemenke i nasjeckane
5-6 grančica nasjeckanog peršina
cvijet soli
zrna crnog papra
1 prstohvat origana
Postupak
Ribama izvadite glavu i utrobu, dobro ih operite u tekućoj hladnoj vodi i stavite u cjedilo na 10 minuta da se dobro ocijede.
U isto vrijeme pripremamo gulaš tako da maslinovo ulje, luk, češnjak i lovorov list stavimo da se popare i omekšaju.
Zatim zalijte vinom i nakon 2-3 minute dodajte nasjeckanu rajčicu. Posolite, popaprite, dodajte peršin i maknite lonac s vatre. Polovicu tijesta rasporedite po tepsiji, ravnomjerno rasporedite inćune i napunite ostatkom tijesta odozgo.
Stavite pleh i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 10 minuta. Za posluživanje pospite s malo sušenog origana.
časopis za masline.gr