Giorgos Dimitrakopoulos nam pokazuje kako jednostavno i brzo marinirati janjetinu u loncu, čak i ako smo početnici.
Materijali
1 pinta. e.p. maslinovo ulje
1½ kg janjetine, u porcijama
2 srednje glavice luka, naribane
1 prstohvat cimeta
3 zrna pimenta
1 list lovora
1 žličica slatko oštra slatka paprika
1 čaša vina Moschofilero
2 konzerve concache rajčice
1 žličica juha od paste od rajčice
sol, crni papar
Postupak
U veliki lonac ulijte maslinovo ulje i pustite da se zagrije. Pirjajte dijelove mesa u porcijama dok ne porumene sa svih strana. Vaditi na tanjur šupljikavom žlicom.
U isti lonac dodajte luk (po potrebi dodajte 2-3 žlice maslinovog ulja) i pirjajte 1 minutu dok ne postane sjajan, neprestano miješajući kuhačom ili kuhačom. Pospite cimetom, pimentom, lovorovim listom, paprikom, malo soli i papra. Vratite dijelove mesa u lonac i deglazirajte bijelim vinom.
Nakon što alkohol ispari, pustite da hrana dobro prokuha i smanjite vatru. Kuhamo oko 20 minuta.
Dodajte concache rajčice i pulpu otopljenu u malo vode. Kuhajte još oko 40 minuta ili dok tekućina u loncu ne ispari, ostane gusti masni umak i meso ne postane mekano.
Poslužimo ga vrućeg na tanjuru i popratimo s bogatom salatom od zelene salate s puno octa.
časopis za masline.gr