Zagreba Lajfhaki

Janjetina u loncu za početnike

Giorgos Dimitrakopoulos nam pokazuje kako jednostavno i brzo marinirati janjetinu u loncu, čak i ako smo početnici.

Materijali

1 pinta. e.p. maslinovo ulje

1½ kg janjetine, u porcijama

2 srednje glavice luka, naribane

1 prstohvat cimeta

3 zrna pimenta

1 list lovora

1 žličica slatko oštra slatka paprika

1 čaša vina Moschofilero

2 konzerve concache rajčice

1 žličica juha od paste od rajčice

sol, crni papar

Postupak

U veliki lonac ulijte maslinovo ulje i pustite da se zagrije. Pirjajte dijelove mesa u porcijama dok ne porumene sa svih strana. Vaditi na tanjur šupljikavom žlicom.

U isti lonac dodajte luk (po potrebi dodajte 2-3 žlice maslinovog ulja) i pirjajte 1 minutu dok ne postane sjajan, neprestano miješajući kuhačom ili kuhačom. Pospite cimetom, pimentom, lovorovim listom, paprikom, malo soli i papra. Vratite dijelove mesa u lonac i deglazirajte bijelim vinom.

Nakon što alkohol ispari, pustite da hrana dobro prokuha i smanjite vatru. Kuhamo oko 20 minuta.

Dodajte concache rajčice i pulpu otopljenu u malo vode. Kuhajte još oko 40 minuta ili dok tekućina u loncu ne ispari, ostane gusti masni umak i meso ne postane mekano.

Poslužimo ga vrućeg na tanjuru i popratimo s bogatom salatom od zelene salate s puno octa.

časopis za masline.gr

Exit mobile version