Zagreba Lajfhaki

Japanski restoran umalo je ubio djevojku svojom hranom

Žena iz Velike Britanije naručila je dostavu hrane iz japanskog restorana i umalo izgubila život zbog akutne alergijske reakcije. Za Metro je pričala o životu s nepredvidivim alergijama.

Kad je Kyra Clarke imala dvije godine, jedan od njezine braće imao je alergijsku reakciju na orašaste plodove. Nakon incidenta, roditelji su smatrali prikladnim da oboje odu kod alergologa.

Specijalist je djevojčici dijagnosticirao oralni alergijski sindrom i upozorio da bi i ona mogla imati alergijsku reakciju pri konzumiranju raznog voća, povrća, orašastih plodova i začina.

Važno: Svatko bi trebao znati razliku između koronavirusa i obične gripe

Dok je Kira bila dijete, njezina se majka strogo pridržavala dijete, s vremenom je djevojčica naučila razlikovati samo opasne proizvode i nastojala ih je izbjegavati. No ponekad mjere opreza ne pomažu jer restorani ne upozoravaju uvijek na sastojke koji izazivaju alergije.

Jednog je dana Kira naručila dostavu iz japanskog restorana. Nakon što je pojela tempura piletinu, shvatila je da ima poteškoća s disanjem zbog alergijskog napada. Djevojka je odmah popila antihistaminik i pozvala hitnu pomoć. Pristigli liječnici uspjeli su pružiti potrebnu pomoć unesrećenom.

Kira sumnja da je piletina pržena na maslacu od kikirikija, iako to nije navedeno u opisu proizvoda. Takve netočnosti mogu dovesti do smrti.

Pretilost je povezana sa spavanjem

“Ponekad ako imate alergije, restorani vas odbijaju poslužiti jer ne žele riskirati da budu tuženi. Čak su me jednom odbili u restoranu s hamburgerima, što sam mislio da je smiješno. Bilo je to potpuno ponizno iskustvo,” požalio se Clark.

Djevojka se redovito podvrgava pregledima i prolazi testove, budući da su alergije varijabilne, a s vremenom tijelo može početi reagirati na one proizvode koji prije nisu uzrokovali nelagodu.

zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari

Exit mobile version