Za ljubitelje slatkog i kiselog okusa
Materijali
1 sp. čaj bijeli šećer
2 velika jaja
3 žlice višenamjenskog brašna
3 žlice svježeg limunova soka ili više po ukusu
2 žlice. naribana limunova korica (po želji)
1/4 žličice sol
3 žlice šećera u prahu
Za tart: omekšali maslac, 1/4 fl. čaja prosijanog šećera u prahu, 1 fl. čajno prosijano višenamjensko brašno
Provedba
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i premažite maslacem kalup za tortu ili tart.
Napravite kolač: Miksajte maslac i šećer u prahu u zdjeli dok ne postane glatko, dodajte brašno i dobro promiješajte. Tijesto utisnite u pripremljenu tepsiju i izbockajte vilicom na nekoliko mjesta da se korica ne bi napuhala tijekom pečenja.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok lagano ne porumene, 10 do 15 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi, 15 do 30 minuta. Ostavite pećnicu uključenu.
Napravite nadjev: U zdjeli umutite bijeli šećer i jaja. Brašno, limunov sok, limunovu koricu i sol pjenasto izmiješajte dok se ne sjedine i ulijte u ohlađeno tijesto za tart.
Pecite dok se nadjev ne stegne, 20 do 25 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi, zatim pospite šećerom u prahu i izrežite na 16 kvadrata. Poslužite odmah ili ohladite i poslužite ohlađeno.
zvijer vijesti.gr