Zagreba Lajfhaki

Jednostavan kolač od limuna | zarpanews.gr

Za ljubitelje slatkog i kiselog okusa

Materijali

1 sp. čaj bijeli šećer

2 velika jaja

3 žlice višenamjenskog brašna

3 žlice svježeg limunova soka ili više po ukusu

2 žlice. naribana limunova korica (po želji)

1/4 žličice sol

3 žlice šećera u prahu

Za tart: omekšali maslac, 1/4 fl. čaja prosijanog šećera u prahu, 1 fl. čajno prosijano višenamjensko brašno

Provedba

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i premažite maslacem kalup za tortu ili tart.

Napravite kolač: Miksajte maslac i šećer u prahu u zdjeli dok ne postane glatko, dodajte brašno i dobro promiješajte. Tijesto utisnite u pripremljenu tepsiju i izbockajte vilicom na nekoliko mjesta da se korica ne bi napuhala tijekom pečenja.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok lagano ne porumene, 10 do 15 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi, 15 do 30 minuta. Ostavite pećnicu uključenu.

Napravite nadjev: U zdjeli umutite bijeli šećer i jaja. Brašno, limunov sok, limunovu koricu i sol pjenasto izmiješajte dok se ne sjedine i ulijte u ohlađeno tijesto za tart.

Pecite dok se nadjev ne stegne, 20 do 25 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi, zatim pospite šećerom u prahu i izrežite na 16 kvadrata. Poslužite odmah ili ohladite i poslužite ohlađeno.

zvijer vijesti.gr

Exit mobile version