Jednostavan kolač od maslaca od kikirikija i čokoladne banane

Ako vam se sviđa ideja torte od banane, onda je kombinacija s komadićima kuverture čini još neodoljivijom. Ako ste i vi ljubitelji zdravog i hranjivog maslaca od kikirikija, onda ovaj kolač morate odmah probati. Jako dobro rješenje za dobar početak dana ili zašto ne slatki zalogaj koji ćete bez žaljenja pojesti u uredu.

I za obiteljskim stolom postat će omiljena slastica koju će voljeti stari i mladi, pa i oni koji nisu baš ljubitelji posebnog maslaca od kikirikija, budući da su banana i couverture glavni okusi.

Pogledajmo kako napraviti 1 kalup za tortu za oko 8-10 porcija:

Materijali:

3 velike vrlo zrele banane

1/3 šalice otopljenog, neslanog maslaca

1/2 šalice mlijeka (punomasno ili 2% čak i bademovo)

1 veliko jaje

1 žličica slatki ekstrakt vanilije

1 pinta. šećer

1/2 šalice mekog maslaca od kikirikija

1/2 žličice slatka soda bikarbona

1 prstohvat krupne soli

1/2 žličice slatki cimet (po želji)

1 1/2 šalice višenamjenskog brašna

3/4 šalice komadića čokolade

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Dugi uski kalup za torte dobro poprskati uljem ili namastiti.

Otopite 2 od tri banane u posudi pritiskajući vilicom. U istu zdjelu ulijte otopljeni maslac, mlijeko, jaje i vaniliju, miješajući pjenjačom i na kraju u smjesu dodajte šećer i dobro promiješajte.

U drugoj zdjeli ručnom mikserom (ili pjenjačom) istucite maslac od kikirikija dok ne postane glatko i umiješajte ga u smjesu od banana, nastavljajući tući.

Uklonite smjesu sa stijenki zdjele lopaticom i ulijte sodu bikarbonu, sol i cimet (ako koristite). Dodajte brašno i čokoladne kapljice i lagano umiješajte smjesu lopaticom (idealno silikonskom).

Smjesom napunite podmazan kalup, na površinu položite 3. bananu prerezanu na pola i pecite na 180°C 55-60 minuta. Kolač bi trebao poprimiti zlatnu boju, a čačkalica ubodena u sredinu trebala bi izaći suha. Inače, ako iscuri tekućina, ostavite u pećnici još nekoliko minuta. Izvadite kalup i pustite da se dobro ohladi na rešetki prije nego što ga pokušate rezati.

Kako koristimo maslac od kikirikija

Budući da se maslac od kikirikija u posudici ima tendenciju odvajanja od ulja koje obično ostaje samo na površini staklenke, dobro je odabrati kremasti proizvod koji ćemo prije upotrebe u našem receptu dobro izmiksati u zdjelici. bolje integrirati. Budući da maslac od kikirikija može otežati tijesto, možemo dodati i malo mlijeka kako bismo ga posvijetlili i dobili pahuljastiji kolač.

Korištenje pokrivača

Za recept možete koristiti komadiće kuverture ili čokoladne kapljice, koju god vrstu preferirate. Od tamne čokolade do miješane, pa čak i mliječne, na vama je da odaberete onu koja vam najviše odgovara. Imajte na umu, međutim, da ako koristite – kao mi – prošivanje u komadima, ima tendenciju da se topi brže od kapljica, koje su napravljene tako da zadrže svoj oblik, jer se također koriste za dekoraciju. Zato ga narežite na što sitnije komade.

Za preljev ostavite cijelu bananu prerezanu na pola koja će se u pećnici zapeći i lijepo karamelizirati.

Održavanje

Ova će torta stajati nekoliko dana dobro zamotana u prozirnu foliju na sobnoj temperaturi. Iako neće moći dugo ostati, jer će postati zanesen! Ako napravite veću količinu, ide u zamrzivač, cijela ili bolje narezana na ploške, koje ćete prvo zamotati u foliju, a zatim u aluminijsku foliju.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki