Ako tražite jednostavan recept za jelo s prstima kojim će svi biti zadovoljni, upravo ste ga pronašli! Napravite najukusnije pizze sa sirom i kobasicama!
Komponente
Za tijesto
200 gr. samodizajuće brašno od
100 gr. voda
1 prstohvat soli
2 žlice maslinovo ulje
Za sastav
6 žlica kečap
½ žlice origano, sušeni (po želji)
80 gr. mješavina sira, naribana
2 kobasice
Metoda izvršenja
Dok kuhate, provjerite korake koje ste dovršili i slijedite recept bez da se izgubite.
Kuhajmo…
Zagrijte pećnicu na 200°C na zraku.
U zdjelu stavite brašno, vodu, sol i maslinovo ulje, pa žlicom dobro izmiješajte dok ne dobijete tijesto.
Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Stavite list papira za pečenje na lim za pečenje.
Izvadite tijesto iz hladnjaka i izrežite ga na 12 manjih loptica.
Svako tijesto rukama ili oklagijom razvaljajte u okrugli oblik i prebacite u tepsiju.
Odozgo premažite kečapom i rasporedite ga žlicom.
Pospite mješavinom origana i sira.
Kobasice narežite na male komadiće i dodajte ih na sir.
Tepsiju prebacite u pećnicu i pecite 10-15 minuta.
Izvadite posudu iz pećnice i poslužite.
akispetretzikis.com