Kava koja nam daje energiju i budi nas ujutro daje ovom receptu jedinstvenu aromu i okus u prhkim kolačićima s maslacem.
Materijali
Za 500-550 gr.
240 gr. brašno za sve namjene
160 gr. maslac na sobnoj temperaturi
120 gr. granulirani šećer
2 žličice slatka instant kava, prah
40 gr. espresso kava (napitak)
Za pečenje
smeđi šećer, za posipanje
bjelanjak od 1 jajeta, malo tučen
Savjeti
Naše kolačiće možemo ukrasiti cijelim zrncima kave: prije pečenja u svaki kolačić stavite jedno zrno.
Postupak
U mikseru tucite maslac sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta i bijela. Otopite instant kavu u espressu i dodajte smjesu u mikser. Dodajte prosijano brašno i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Tijesto pokriti folijom i ostaviti oko 2 sata u hladnjaku da se ohladi i odmori. Tijesto uz pomoć valjka razvaljajte u lim debljine 3 mm i kalupom za kekse promjera 5-6 cm režite kolačiće.
Kolačiće stavite u lim za pečenje obložen neprianjajućim papirom, premažite bjelanjkom i pospite smeđim šećerom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°C oko 20′ dok ne porumene i hrskaju.
časopis za masline.gr