Zagreba Lajfhaki

Jednostavni kolačići s kavom od Steliosa Parliarosa

Kava koja nam daje energiju i budi nas ujutro daje ovom receptu jedinstvenu aromu i okus u prhkim kolačićima s maslacem.

Materijali

Za 500-550 gr.

240 gr. brašno za sve namjene

160 gr. maslac na sobnoj temperaturi

120 gr. granulirani šećer

2 žličice slatka instant kava, prah

40 gr. espresso kava (napitak)

Za pečenje

smeđi šećer, za posipanje

bjelanjak od 1 jajeta, malo tučen

Savjeti

Naše kolačiće možemo ukrasiti cijelim zrncima kave: prije pečenja u svaki kolačić stavite jedno zrno.

Postupak

U mikseru tucite maslac sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta i bijela. Otopite instant kavu u espressu i dodajte smjesu u mikser. Dodajte prosijano brašno i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Tijesto pokriti folijom i ostaviti oko 2 sata u hladnjaku da se ohladi i odmori. Tijesto uz pomoć valjka razvaljajte u lim debljine 3 mm i kalupom za kekse promjera 5-6 cm režite kolačiće.

Kolačiće stavite u lim za pečenje obložen neprianjajućim papirom, premažite bjelanjkom i pospite smeđim šećerom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°C oko 20′ dok ne porumene i hrskaju.

časopis za masline.gr

Exit mobile version