Stelios Parliaros daje nam savršen recept za jednostavne tartufe od čokolade i kestena. Uz malo sastojaka dobit ćemo najukusnije tartufe.
Materijali
Za 10 komada od 90 gr.
- 1.000-1.200 gr. kestena s korom (imati 500 g čistog kesten pirea ili
- 500 gr. pire od kestena spreman)
- 130 gr. šećer u prahu
- 125 gr. maslac na sobnoj temperaturi
- 125 gr. kuvertura 55% kakaa
- 30 ml ruma
- tartuf, za preljev
Postupak
Prokuhajte kestene u velikom loncu hladne vode dok ne omekšaju. Ostavite ih da se malo ohlade i ogulite ih. Kestene izmiksajte u blenderu tako da ih umutite s pola šećera u prahu.
U zdjeli pomiješajte maslac s ostatkom šećera i kuverturom otopljenom u sobnoj kupki (vatrostalnu zdjelu pričvrstite na rub lonca s malo ključale vode, a da dno ne dodiruje vodu) ili u zdjelici. mikrovalna pećnica.
Sjedinite 2 smjese i rum uz miješanje i ostavite neko vrijeme u hladnjaku da se smjesa stegne i da se može oblikovati. Formirati 10 kuglica od 90 g. te ih prekriti tartufom koji smo rasporedili po velikom tanjuru. Ostavite ih u hladnjaku da se stegne oko 2 sata prije posluživanja.
časopis za masline.gr