Jelovnik Velikog tjedna: opcije za detoksikaciju posta

Bliži se Uskrs i bojite se da će ljestvica opet ići gore. Povodom posta Velikog tjedna malo više pripazite na prehranu i rezultat će vas iznenaditi.

Što uraditi;

Prilika za detoksikaciju: Post nam daje tu priliku, budući da sva životinjska hrana, a time i većina zasićenih masti, nedostaju na jelovniku.

Gledajte na post kao priliku da se suzdržite od slatkiša i nemojte početi jesti nerazumne količine posnih kolačića, halve i svih vrsta posnih delicija, naglašava stručnjak Androniki Panda.

Uzimajte dovoljne količine vode kako biste se hidrirali, a pritom ne zaboravite popiti čašu vode ujutro kad se probudite.

DOBAR PONEDJELJAK

DORUČAK: 2 tosta od punog zrna pšenice s tahinijem i medom

DORUČAK: 1 voćka po izboru i 10 badema

RUČAK: 1 tanjur graha kuhanog na 1 žlici maslinovog ulja/porcija s 1 malim ječmenim oraščićem

POSLIJE PODNE: 1 voćka po izboru

VEČERA: sezonska salata s maslinovim uljem

veliki utorak

DORUČAK: smoothie: 1 čaša bademovog mlijeka, 1 žlica. chia sjemenki, 1 žlica. zobi, 1 žlica meda i 1 banana (ne zaboravite u mlijeko dodati sjemenke od prethodne noći).

DORUČAK: 1 voćka po izboru

RUČAK: salata od leće: procijedite leću i dodajte cherry rajčice, luk, kapare, malo maslinovog ulja i octa

POSLIJE PODNE: 1 voćka po izboru

VEČERA: sezonska sirova salata s 3 žlice. kvinoja, maslinovo ulje i balzam sa stevijom

Čista srijeda

DORUČAK: 1 kriška integralnog kruha s komadićima avokada, orasima i medom

DORUČAK: 1 voćka po izboru

RUČAK: pokušajte napraviti pljeskavice od povrća s krumpirom, mrkvom, kukuruzom i graškom, svidjet će vam se i ne zaboravite ih popratiti sa salatom

POSLIJE PODNE: 1 voćka po izboru

VEČERA: kuhana salata: brokula-cvjetača, šparoge, zelje s malo maslinovog ulja i limuna i 1 ječmeni orah

Veliki četvrtak

DORUČAK: 1 kriška kruha od cjelovitog zrna pšenice s malo maslaca od kikirikija i pekmeza

DORUČAK: 1 voćka po izboru i 5 oraha

RUČAK: sezonska salata i vinska hobotnica s mahunama

POSLIJE PODNE: 1 voćka po izboru

VEČERA: tortilje sa povrćem na žaru

DOBAR PETAK

DORUČAK: 1 čaša soka od naranče i 2 rižine oblatne s tahinijem od naranče

DORUČAK: 1 voćka po izboru i 5 indijskih oraščića

RUČAK: Napravite veliku salatu od sirovog ili kuhanog povrća i dodajte 2 ječmena oraha

POSLIJE PODNE: 1 voćka po izboru

VEČERA: pokušajte ispeći svoje falafele (da budu spremni za sutra u podne)

VELIKA SUBOTA

DORUČAK: 1 čaša bademovog mlijeka s 2 rižine oblatne s kakao tahinijem

DORUČAK: 1 voćka po izboru i 4 oraha

RUČAK: sezonska salata i 1 porcija falafela na žaru

POSLIJE PODNE: 1 voćka po izboru

VEČERA: sezonska salata s ječmenim oraščićem i balzamičnim preljevom

„Što se tiče Uskrsne nedjelje, ne zaboravite doručak, niti voće u jutarnjim satima, uživajte za stolom za ručak i pokušajte jesti laganu večeru poput jogurta. Dakle, ne samo da se zbog Uskrsa nećete udebljati, nego ćete vidjeti i značajan gubitak”, naglašava stručnjak.

oblik.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki